perjantai 15. huhtikuuta 2016

ALOHA HAWAII

Tosiaan Havajin matkasta on kulunut jo melkein semmoset kaks kuukautta ja nyt vasta saan postauksen ulos... ja mikäs se syy tällä kertaa on? No siis, mä alotin tekemään tätä heti matkan jälkeen, mutta sit se jotenkin vaan jäi niinki yksinkertaisesta syystä että en vaan jaksanut kirjottaa tekstiä loppuun. Mut hei eiks se ollut et parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Valmistautukaa blogihistorian pisimpään postaukseen, not kidding.DAY 1: Ensimmäinen päivä Havaijilla oli suurimmaks osaks vapaa-aikaa, sillä vaihtareiden lennot saapuivat eri aikoihin, joten mitään erikoista toimintaa ei oltu järjestetty. Me oltiin Marian kanssa melkein ensimmäisiä hotellilla, joten aikaa oli rutkasti kävellä pitkin Waikiki beachia ja tutkia lähikauppoja. Illalla kaikkien saavuttua meillä oli illallinen ja kokous. Pääsin myös tutustumaan mun huonekavereihin, jotka olivat Ruotsista, Saksasta ja Tanskasta. Mulla oli vähän huonoja kokemuksia New York -leirin huonekavereista, joten ensimmäinen ajatus oli "voi ei" kun kuulin että ne ollaan taas valittu valmiiksi. Tällä kertaa mua kuitenkin onnisti, sillä huonekaverit osottautui todella mukaviksi!

DAY 2: Toisena päivänä meillä oli heti aikainen herätys aamupalalle, mikä oli muuten todella hyvää, itse asiassa pakko myöntää etten muista ennen syöneeni niin hyvää hotelliaamupalaa! Kaiken lisäksi samaa oli tarjolla kaikkina seitsemänä aamuna, en valittanut! Aamupalan jälkeen suunnattiin isolla porukalla rannalle. Käytiin uimassa ja loikoiltiin auringossa muutama tunti, jonka jälkeen saatiin vapaa-aikaa käydä syömässä ja kävellä hotellille. Iltapäivällä meillä oli bussikiertue ympäri Honolulua; nähtiin mm. State capital buildning, 'lolani Palace ja lukio mitä Obama on käynyt! Tämän jälkeen suunnattiin illalliselle Honolulun keskustassa sijaitsevaan pizzeriaan, eikä melkein ehditty edes istahtaa ennen kuin pizzoja alkoi jo tulemaan pöytään. Belo oli siis tilannut monta erilaista pizzaa valmiiksi joten meidän ei tarvinnut miettiä mitä halutaan saatika odottaa!

DAY 3: Surffauspäivä! Lähdettiin taas aikasin aamulla liikkeelle ja suunnattin North Shorelle, missä meille oltiin järjestetty surffitunteja! Päivä ei ollut mikään paras surffaamiselle, nimittäin auringosta ei näkynyt pilkahdustakaan ja aallot oli ohjaajien mukaan isoimpia mitä tähän mennessä millään vaihtariryhmällä on ollut! Mä olin oikeasti aika kauhuissani niiden aaltojen koosta, mutta lopulta kuitenkin uskaltauduin sen surffilaudan päälle. Ei muuten ollut mitään helppoa hommaa, mutta tulipahan kokeiltua! Tutustuin myös ihaniin suomalaisiin tyttöihin, Krisseen ja Hennaan, joiden kanssa vietin suurimman osan loppumatkasta! Surffauksen jälkeen saatiin aikaa kierrellä Haleiwa townissa (Oahun surffikaupunki) ja iltapäivällä mentiin kiertelemään Polynesian Culture Centeriin, missä syötiin myös illallinen.DAY 4: Neljäntenä päivänä lähdettiin heti aamusta Pali Lookautille, josta ensimmäiset kuvat on napsittu. Maisemat tuolta korkeuksista oli kyllä upeat! Myöhemmin suunnattiin rannalle jossa vesi oli kuin suoraan mun unelmista: turkoosin sinistä. Meillä oli runsaasti aikaa uida ja loikoilla auringossa ja voisin sanoa että tää päivä oli yksi mun lemppareista! Päivän kruunasi vielä illallinen Honolulun Hard Rock Cafessa ja sen jälkeinen vapaa-aika keskustassa kierrellen.

DAY 5: Viidennestä päivästä mulla ei ole kamerassa juurikaan kuvia, jolloin meillä oli kiertue Pearl Harbourissa jossa päästiin katsomaan uponnutta USS Arizonaa. Mä en ollutkaan ennen tiennyt tuosta historian tapahtumasta mitään joten pääsin taas vähän laajentamaan mun yleissivistystä. Meillä meni tuolla suurin osa päivästä ja iltapäivällä suunnattiin vielä shoppailemaan Ala Moana Centeriin.DAY 6: Kuudentena päivänä tuli kuntoiltua kyllä koko lomaen edestä, päivään sisältyi nimittäin aamuinen yogatunti sekä vaellus Diamond Headin huipulle. Meidän suomalaisten kilpailuvietti tietenkin heräs ja päätettiin että meidän pitää olla ryhmän ensimmäiset huipulla. Oltiin viimeisiä jotka lähti mutta kyllä me sinne huipulle kuitenkin ensimmäisinä päästiin. Matka oli kieltämättä rankka ja kivinen, ja loppu oli pelkkää rappusia sekä ylämäkeä. Multahan ei päässyt äänähdystäkään suusta kun oltiin päästy huipulle, en oo IKINÄ ollut niin loppu mitä sillon olin.

Rankan treenaamisen jälkeen päästin onneks ottamaan vähän rennommin; saatiin paljon aikaa oleskella rannalla ja meillä oli noin tunnin mittainen katamaraani ajelu. Oli kyllä ihanaa loikoilla veneessä ja ihmetellä Havajin upeita maisemia, mä pääsin näkemään jopa kilpikonnan vedessä! Tää päivä lukeutuu kyllä kans ehdottomasti mun lemppareihin.DAY 7: Seitsemäntenä eli viimeisenä kokonaisena päivänä meillä oli edessä snorklausta Hanayma baylla. Koko paikka oli suoraan sanottuna henkeä salpaava. Maisemat, ranta, vesi ja sen elämä - oisin voinut jäädä tonne vaikka kuinka pitkäks aikaa! Mä pääsin kokeilemaan snorklaamista ensimmäistä kertaa ja mun on kyllä pakko päästä pian uusiks. Oli ihan uskomatonta nähdä vedessä olevia värikkäitä kaloja, koralleja ja muuta vesielämää. Meille kerrottiin että jos koralli pääsee sun iholle niin se alkaa kasvamaan sun sisällä, joten meitä hirvitti kun saatiin muutamia pintaraapaisuja, että nyt ne alkaa kasvamaan meidän iholla :-D

Illalla päästiin viettämään Havajilaista Luau-iltaa. Mentiin siis rannalle, missä oltiin järjestetty kaikenlaista tapahtumaa ja meillä oli muutama tunti aikaa kierrellä ympäriinsä ja kokeilla erilaisia aktiviteetteja kuten lein tekemistä, tatuointeja, papukaijan pitelemistä yms. Pimeän tultua alkoi illan pääkohta; Luau-illallinen. Saatiin hakea ruokaa buffet-pöydistä ja samalla katsella hulatanssijoita ja tulennielijöitä. Oli kyllä mahtava once in a lifetime -kokemus, suomesta ei nimittäin Havajille noin vaan lähdetäkkään. Mulla oli kaiken kaikkiaan ihan mahtava matka, jota tuun varmasti muistelemaan lämmöllä koko loppuelämän!


 MAHALO!!! (kiitos Havaijiksi)

2 kommenttia:

  1. kuulostaa aika täydelliseltä matkalta ja kuvat on aivan ihania ♥ vitsi sä oot kyllä päässy kokemaan ties mitä hienoo ton vaihtarivuoden aikana :) haluisin kysyy semmosta et oliko sulla englannin kieli kuinka hyvin hallussa kun lähdit vai ootko oppinu vasta paikan päällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon, matka oli kyllä todella onnistunut! :) Mulla oli englannin kielioppi hyvällä tasolla mutta puhuminen takkuili ja pahasti. Mutta siis nyt sekin sujuu, vaihdossahan oppii sitä puhumista ja kuuntelemista paljon!

      Poista