lauantai 28. kesäkuuta 2014

APUA BANNERIN TEKOONMulla olis hyviä uutisia kerrottavana kaikille niille, jotka haluaisivat kokeilla photoshopin käyttöä, koska nyt se on mahdollista ilmaiseksi! Kun mun vanha kone meni rikki, mua huolestutti eniten mitä kuvanmuokkausohjelmaa rupean käyttämään uudessa koneessa. No, siinä sitten hetken eri kuvanmuokkausohjelmia selaillessa huomasin, että adoben sivuilta saa ladattua ilmaiseksi Photoshopin kuukauden kokeiluversion, ja sen jälkeen voit joko ostaa tai olla ostamatta photoshopin. En tiedä miten kauvan tuolla on ollu tollanen mahdollisuus, mutta ihan mahtavaa että on! Ette arvaakkaan miten innoissani olin, koska photoshop tarjoaa niin paljon valinnanvaraa kuvien muokkaamiseen, että mä olen ainakin ihan taivaassa sitä käyttäessäni :-D Eli tästä painamalla pääsette Adoben sivuille ja siellä on linkki mistä voitte ladata kokeiluversion!

Nimetön-2

Mä aattelinkin tehdä nyt helpon ja hyödyllisen ohjeen tuollaisen bannerin tekoon, photoshoppia ei oo nimittäin yhtään vaikea käyttää! Pitää vaan testailla eri asetuksia niin oppii ne yksinkertaisimmat jutut tosi nopeesti! Mä en ees pystyis kuvitella käyttäväni mitään muuta kuvanmuokkausohjelmaa, koska mikään ei vaan oo samaan aikaan näin hyvä ja helppo!

1
Eli ihan  ensimmäiseksi paina vasemmasta yläkulmasta tiedosto kohtaa, ja sen jälkeen paina avaa, ja sitten valitset kuvan minkä haluat bannerissa olevan. Mä valitsin nyt ton kuvan musta itsestäni Espanjassa, mikä on jo aikaisemmin täällä blogissa näkynyt :)
  2a Seuraavaksi sun pitää valita Pikavalintatyökalu, joka on toi vasemmassa reunassa oleva väritetty kohta. Ensiksi valitset tuolta ylhäältä ympyröidyistä siveltimistä sen, minkä yläpuolella on plussa. Sen avulla valitset alueen minkä haluat banneriin. Miinus-siveltimellä voit poistaa sitä valittua aluetta, jos menee vaikka yli tai jotain :-D
  3b
Tässä vaiheessa mä olen valinnut banneriin menevän alueen ja painanut hiirestä oikeaa näppäintä, jonka jälkeen oon valinnut hienosäädä reuna toiminnon. Tollanen ikkuna on aukeaa näytölle, ja noita mittareita muuttaessa voi valittua aluetta muuttaa. Kannattaa kokeilla itse vaan siirrellä mittareita niin huomaa miten muuttuu! Ja sitten kun valitsee ton siveltimen tuolta vasemmasta ylhäältä mikä on tossa kuvassakin mulla valittuna, niin voit naupsauttaa tai "pyörittää" sitä kuvan kohtaa, mitä haluat vielä lisätä mukaan. Esimerkiksi jos on jäänyt yksittäisiä hiuksia pois niin pyöritä hiirtä kun oot valinnut ton siveltimen niin siitä hiusten ympäriltä, niin tulee yksittäisetkin hiukset mukaan... Tää on vaikea selittää :'D
  4a
Noniin eli tässä näätte esimerkkinä miten toi kuva muuttui kun siirtelin noita mittareita. Kun oot saanu kuvastas sellaisen minkä haluatkin, niin valitse tulostus kohteeseen uusi dokumentti. Sen jälkeen voit painaa ok.
  5aSitten se kuva aukeaa uudelle dokumentille, ja sun täytyy vaan painaa vasemmasta yläkulmasta tiedosto ja tallentaa kuva nimellä. Muista tallentaa kuva photoshop muodossa!! Sitten kun oot tallentanut kuvan voit sulkea sen.
  6aNyt meet taas tonne tiedosto kohtaan ja painat kohtaa missä lukee uusi. Tollanen ikkuna aukeaa taas ruudulle ja sun pitää määrittää kuvan koko yms. Nyt tärkeä asia eli kannattaa valita sama koko mikä sillä kuvalla on jonka aijot valita banneriin! Muuten kuvan laatu huononee todella huonoksi!
  7b
Seuraavaksi sun pitää avata se kansio mihin oot tallentanut sen muokatun kuvan minkä haluat lisätä banneriin. Siirrä kuva nuolen näyttämällä tavalla photoshoppiin, niin kuva siirtyy suoraan sille valkoiselle paperille minkä edellisessä kuvassa avasit. Sen jälkeen voit suurentaa/pienentää kuvaa ja asetella sen sopivaan kohtaan.
  8b
Sitten kun oot asetellut kuvan sopivaksi, niin valitse vasemmasta kulmasta sinisellä väritetty kohta, eli paina tuota T kirjainta. Nyt voit siis liittää banneriin tekstin. Tekstin kokoa voit muuttaa pienentämällä tai suurentamalla ylhäältä sinisellä väritetyn kohdan numeroita.
  9b
Seuraavaksi valitse vasemmasta sinisellä väritetty työkalu, jolla voi rajata kuvan sopivaksi. Rajauksen jälkeen valitse oikealta pinkillä väritetty kohta, eli tuo missä lukee bannerikuva (se tarkoittaa siis tuota liitettyä kuvaa). Paina sitä ja Ctrl -näppäintä samaan aikaan, jolloin kuvan ympärille muodostuu tuollaisia katkoviivoja.
  10b
Paina seuraavaksi oikealla sinisellä väritettyä kohtaa, ja mittareita muuttamalla saat kuvasta mustavalkoisen. Mä suosittelen testailemaan myös noita muita Säätö näppäimiä ( oikealla olevat pikkukuvat) , koska ne on tosi helppoja ja hyödyllisiä!
  11b
Sitten kun kuva on valmis paina taas tiedosto kohtaa ja valitse tallenna nimellä. Muuta kuvan muodoksi JPEG, tai mahdollisesti joku muu jos haluat. Sitten kuva on valmis banneriksi!

Noniiin eli siinä oli pieni vinkki bannerin tekoon, toivottavasti oli hyötyä! Oon aatellu tehdä tässä lähiaikoina samantyylisen postauksen siitä, miten muokkaan mun kuvat yleensä... mitä mieltä olisitte sellasesta ja mitä mieltä olitte ylipäätään tästä postauksesta? Laittakaa myös ihmeessä kysymyksiä jos on jotain kysyttävää tai tarviitte apua jossakin photoshoppiin liittyvässä asiassa!

2 kommenttia:

  1. Miten saan bannerin läpinäkyväksi blogiini, kun jos laitan bloggerin kautta kuvan siitä taustasta tulee harmaa ja jos yritän laittaa url osotteen kautta blogger sanoo, että url osoite on virheellinen. Miten saisin siis läpinäkyväksi sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis jos tarkotat silleen että miten saat että ei näy mitään banneri "rajoja" vaan että se tausta on valkoinen ja niinku samanvärinen ku muu tausta, niin mulla ainakin onnistu tää silleen että latasin bannerin ekaks flickriin ja sitten sieltä kopioin sen kuvan url osotteen. Sitten menin tonne bloggerin muuta ulkoasua ja sieltä muokkaan ylätunnistetta ja valitsen siihen kuva kohtaan että verkosta :-D mutta sanoit tossa kyllä että blogger sanoo että url osote on virheellinen että en valitettavasti tiie mikä on ongelmana :/

      Poista